86 92 24 62 info@hoerningtand.dk

Kontakt

86 92 24 62

Invisalign Go

Hos Tandlægerne i Hørning er vi certificerede i at rette tænder med gennemsigtige skinner.

Hvad er invisalign go?

Invisalign go er et system med usynlige bøjler, der anvendes til at rette tænder i fronten. Tænderne reguleres med en komfortabel bøjle, der udgøres af en gennemsigtig skinne. På den måde får du rettet tænder med en nærmest usynlig skinne sammenlignet med de meget tydelige togskinner kendt fra børnetandreguleringen.

Skinnen er nemlig udformet i et gennemsigtigt plast, som passer helt specifikt til dine tænder. Skinnen sidder ikke fast, men kan tages af og på, når der for eksempel skal spises, eller hvis du skal til et arrangement, hvor du ikke har lyst til at have den på.

Invisalign-systemet består af et antal af skinner, der varierer fra person til person og kan være lige fra 12 til 48 skinner. Disse skinner er alle forskellige og flytter langsomt og blidt dine tænder, således at de kommer til at være placeret som ønsket i sidste ende.

Det er meget vigtigt, du benytter skinnerne så meget som muligt, idet vi ellers ikke kan garantere det planlagte resultat. Det er vigtigt, at du er tilgængelig i hele behandlingsperioden. Skal du på ferie, passer vi det selvfølgelig ind i planen.

Efter endt behandling skal tænderne fastholdes i den nye position for ikke at falde tilbage til deres tidligere position. Dette gøres med gennemsigtige kraftige natskinner eller en retentionstråd på bagsiden af tænderne.

Hvornår har man brug for en invisalign go behandling?

Hvis du er ked af dit udseende på tænderne i fronten, og deraf smiler mindre eller bevidst viser mindre af dine tænder, kan en invisalign go behandling være en løsning for dig.

Tænder, der står trangt og deraf er vanskelige at holde rene, vil med fordel kunne rettes, så renhold lettes, og der undgåes risikofaktorer som parodontitis og caries.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld skemaet via linket og vi kontakter dig snarest.

Akutte smerter og invisalign go

Når man lige får udleveret sin første skinne og hver gang man skifter til en ny skinne, vil der være lidt ubehag, især det første døgn, hvor skinnen flytter på tænderne. Brug skinnen så meget som muligt og tag evt noget smertestillende, hvis det er nødvendigt. Kontakt os direkte på klinikken, hvis du er i tvivl om noget.

Smerterne kan afhjælpes med paracetamol og ipren.

Hvordan foregår en invisalign go behandling?

TRIN 1

Først tager vi fotos af dine tænder og sender ind til vores samarbejdspartnere for at finde ud af, om det kan lade sig gøre at rette dine tænder med vores system.

Hvis det kan lade sig gøre, vil vi lave et overslag på behandlingen, som du skal vurdere og acceptere, inden vi kan gå videre med de næste steps. Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, så vil du kunne få en andel af summen refunderet herfra.

TRIN 2

Inden opstarten af behandlingen skal der laves en forundersøgelse af dine tænder med røntgen, for at vi kan sikre os, at dine tænder er sunde og raske. Hvis f.eks. en fyldning skal laves, er det bedst, at denne laves, inden der bliver taget aftryk til skinnerne – ellers er der risiko for at skinnerne ikke passer eller ikke virker efter hensigten.

TRIN 3

Herefter tages der aftryk af dine tænder, som vi sender ind til producenten og i samarbejde med dem, laves der en plan for behandlingen. På dette tidspunkt indbetales 2.700 kr, som vil blive fratrukket i den endelige pris for hele behandlingen.

Næste gang du kommer gennemgåes og fremlægges 3D fotos, som viser dig det endelige resultat af Invisalign go behandlingen. Den gennemgår du sammen med tandlægen, og er du tilfreds med resultatet, så kan Invisalign-behandlingen gå i gang.

TRIN 4

Når skinnerne er lavet, starter behandlingen, og du vil med skiftende intervaller skulle komme på klinikken for skift af skinner. På nogle af tænderne vil der skulle påsættes plastknapper, som skal være med til at styre skinnens virkning på tænderne, og ind i mellem skal der pudses lidt emalje mellem tænderne, for at skabe den nødvendige plads til at kunne flytte dine tænder.

Du skal bruge Invisalignskinnerne både om dagen og natten. Du må kun fjerne skinnerne, når du spiser, drikker, børster tænder og bruger tandtråd.

Den fulde behandling tager ca. 6-15 måneder og vil variere meget fra patient til patient. Du skal komme til kontrolbesøg hos din tandlæge ca. hver 6 uge til behandlingen er slut.

Dette er inkluderet i prisen og er for at sikre, at behandlingen forløber som planlagt.

TRIN 5

Når behandlingen er færdig, og du er tilfreds med din behandling, skal behandlingen afsluttes med enten aftrykstagning til natskinner eller retentionstråd, idet tænderne skal fastholdes i deres nye position for ikke at falde tilbage til udgangspunktet.

Yderligere information om invisalign go

Kan alle tænder flyttes med invisalign go?

Invisalign go kan kun rette fortænder, hjørnetænder og de små kindtænder. De store tyggetænder kan således ikke rettes med dette system. Systemet har også grænser for hvor meget, det kan rette fortænderne, men tag kontakt til os, så kan vi hurtigt vurdere om vores system er noget for dig.

Hvis du har et implantat i fronten, kan denne ikke flyttes, idet den står fast integreret i knoglen.

Er der en risiko ved at få rettet tænder med invisalign go?

 Tænderne bliver rettet med meget små bevægelserne, hvilket giver en minimal risiko for komplikationer.

Giver Sygeforsikring Danmark tilskud til invisalign go?

Ja, Sygesikring Danmark giver fine tilskud til invisalign go. Kontakt os for et prisoverslag, hvor du kan se, hvor meget du kan få i tilskud.

FIND OS

Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning

Tlf: 86 92 24 62

info@hoerningtand.dk

Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive

Tandlægerne i Hørning

Har du flere spørgsmål til invisalign go?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vi gør meget ud af at forklare om behandlingerne, så du på bedst mulige måde, kan tage de rigtige beslutninger for dig og dine tænder.