Implantater
Vi kan hjælpe dig med vejledning om den bedste løsning for dig og dit tandsæt
Hvad er et implantat?
Et implantat er en kunstig rod lavet af titanium, som vokser fast i kæbebenet der hvor du mangler en tand. Når implantatet er fastgjort, bliver der påsat en krone, en bro eller en protese, alt afhængig af hvor mange tænder du mangler.
Implantat – knoglen er vokset fint ind i gevindet på implantatet
Kilde: Tandlægeforeningen
Implantatet er lavet af titanium af den enkle årsag, at metallet er i stand til at vokse fast i kæbebenets knoglevæv. Det sker ud fra en fysisk-kemisk forbindelse, som kaldes for ossointegration. Titanium er et biokompatibelt materiale. Der er derfor ingen risiko for metalforgiftning eller andre ubehageligheder i forbindelse med titanium.
En implantat behandling er en specialist opgave, og her hos Tandlægerne i Hørning har vi tradition for at anvende kæbekirurger til den del af behandlingen som ligger i kæben. Kronen, der monteres efterfølgende, bliver lavet her hos os.
Hvornår har man brug for et implantat?
Har du mistet en eller flere af dine tænder kan de erstattes med implantater.
De fleste mennesker, unge som ældre, vil gerne have pæne og velfungerende tænder også selvom en eller flere tænder er mistet.
Tandimplantater har flere fordele for dig:
- Meget holdbare
- Flot naturligt resultat (pæne og lige tænder)
- Genskaber din tabte tyggeevne
- Tanderstatning uden inddragelse af nabotænder i behandlingen
- Hvis du har en helprotese i undermunden, som sidder løs, kan implantater placeres, så de med en eftermonterting i protesen, kan fastholde denne med et kliksystem
- Implantater sættes fast i kæbebenet, og derfor er det vigtigt, at kæben er færdigudviklet. Der er derfor en nedre aldersgrænse for implantatindsættelse – spørg os til råds herom
Skal vi kontakte dig?
Udfyld skemaet via linket og vi kontakter dig snarest.
Akutte smerter og implantater
Har du lige fået din implantatskrue isat, er det naturligt at have nogle smerter, når bedøvelsen aftager. Denne smerte vil typisk fortage sig løbet af 1-2 dage. Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte os på klinikken.
Indtil du møder op kan smerterne afhjælpes med paracetamol og ipren.
Hvordan foregår behandlingen?
Hvis du mangler en eller flere tænder, kigger vi på dine specifikke forhold for i samarbejde med dig at finde den erstatning for tandtabet, der er den rigtige for dig. Når det er besluttet, at der skal laves et implantat, tager vi et røntgenbillede, som sammen med den kirurgiske henvisning sendes til kæbekirurgen som Tandlægerne i Hørning samarbejder med.
Kirurgen vurderer, om knoglen har både den mængde og kvalitet, som skal til for at sikre en god implantat behandling. Det kan være nødvendig med knogleopbygning i forbindelse med implantat behandlingen.
Når implantatet er helet og klar til den videre behandling vil du blive henvist tilbage til Tandlægerne i Hørning for aftryk og færdigbehandling med krone, bro eller protese, som skal bæres af implantatet.
Yderligere information om implantater
Hvor længe holder et implantat?
Det er meget individuelt, hvor længe dit tandimplantat holder. En god mundhygiejne vil forlænge holdbarheden betydeligt, så du undgår gener og evt. en ny operation. Der findes en række faktorer, som kan forringe implantatets holdbarhed såsom rygning, svage kæbeknogler, kraftigt slid og belastning på grund af hårdt bid eller skæren tænder.
Undersøgelser viser, at ca. 95% af alle implantatbehandlinger er funktionsdygtige efter 10 år. Et tandimplantat er derfor en langvarig og holdbar behandling.
Hvordan holder jeg rent om mit implantat?
Det er meget vigtigt at holde godt rent omkring dit implantat med hhv. tandbørstning og med mellemrumsting, idet vævene omkring dit implantat er mindst lige så sårbare overfor bakterier, som vævet omkring dine egne tænder. Få råd og vejledning af din tandlæge om hvilke mellemrumsting og børster, der er mest optimale at bruge i netop dit tilfælde.
Kan jeg få et implantat, når jeg har parodontitis (paradentose)?
Hvis din parodontitis er stabil gennem længere tid, kan du godt få lavet et implantat, men du skal vide, at det er en risikofaktor for, at der kan komme periimplantitis, dvs. parodontitis omkring implantatet. Spørg din tandlæge og du vil blive vejledt, om et implantat kan være en god løsning for dig.
Hvad er periimplantitis?
Periimplantitis viser sig ved, at tandkødet omkring implantatet viser tegn på inflammation – dvs. tandkødet bliver rødt, ømt og hævet. Den øverste knogle omkring implantatet er evt mistet, og skruen kan være blottet. Det er muligt at bevare et implantat og forhindre, at der sker yderligere knogletab, men det kræver en optimal daglig mundhygiejne omkring implantatet, og at din tandplejer eller tandlæge renser ned i lommen omkring implantatet, optimalt set hver 3. måned.
FIND OS
Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning
Tlf: 86 92 24 62
info@hoerningtand.dk
Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive
Tandlægerne i Hørning
Har du flere spørgsmål til implantater?
Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vi gør meget ud af at forklare om behandlingerne, så du på bedst mulige måde kan tage de rigtige beslutninger for dig og dine tænder.