86 92 24 62 info@hoerningtand.dk

Kontakt

86 92 24 62

Problemer med min rodbehandling

Hos Tandlægerne i Hørning har vi taget ekstraordinær uddannelse i rodbehandlinger, og vi har investeret i et mikroskop så vi kan lave rodbehandlinger af meget høj kvalitet.

Har du problemer med din rodbehandling?

Vi har samlet de mest almindelige problemer med rodbehandlede tænder, som forklarer, hvordan du skal forholde dig i forhold til det problem, du har, og om tilstanden er akut eller kan vente til næste dag.

Jeg har fået åbnet min tand til en rodbehandling, men har stadig ondt

Oftest vil der være et væsentligt reduceret smerteniveau efter, at en betændt tand er blevet åbnet til en rodbehandling. Smerterne vil typisk herefter klinge af og forsvinde helt efter 2 dage.

Sjældent vil smerterne blive ved med at være høje trods åbningen til tandnerven, og dette kan skyldes:

  • Bakterierne er specielt virulente.
  • At din anatomi i tanden er svær, således at der stadig er rodkanaler i tanden, der ikke er blevet fundet.

Du bør tage nogle smertestillende tabletter, og kontakte din tandlæge igen efter det første døgn efter oplukningen. Hvis dit smerteniveau er uændret, er der nødt til at blive åbnet lidt mere op for tanden og der skal skylles med noget desinficerende for at få ro i tanden. Din nødbehandling skal følges op med en rodbehandling, ellers risikerer du, at tanden kan mistes på sigt.

Hvis du er hævet i ansigtet, bør du kontakte os for en recept på penicillin.

Min nylavede rodbehandlede tand gør ondt ved tygning

Dette kan skyldes, at fyldningen er lidt for høj. Vent 1-2 uger og hvis den stadig gør ondt, kontakt din tandlæge for en beslibning af fyldningen.

Jeg har symptomer fra min nylavede rodbehandling

Det kan være helt normalt at have symptomer fra sin nylavede rodbehandling. Hvis din rodbehandlede tand har en stor betændelsestilstand om roden, vil det kunne tage flere måneder for dit immunsystem at få styr på betændelsen. Bare du gradvis fornemmer, at det går den rigtige vej, så skal du ikke være så urolig.

Jeg har symptomer fra min gamle rodbehandling

Hvis du stadig har symptomer fra din gamle rodbehandlede tand, så vil vi anbefale dig at få taget et kontrolrøntgen billede af tanden, idet din rodbehandlede tand højst sansynligt ikke er helet ind. Dette kan have flere årsager – se punktet revision for yderligere information.

Min rodbehandlede tand er knækket

Vi anbefaler, at du efter en fin opheling af din rodbehandlede tand, investerer i en keramikkrone. Dette skyldes, at din resttand er skrøbelig, pga. at midten er blevet boret væk, så tanden nemmere risikerer at frakturere. Idet tænder for det meste knækker fra bunden af fyldningen og skråt ned, så vil den rodbehandlede tand, hvor midterfyldningen går dybt ned i tanden, have en tendens til at knække kompliceret. Ofte kan resttanden ikke bruges til noget mere og skal trækkes ud, andre gange kan tanden holdes i drift et stykke tid endnu men med en henholdende behandling i form af en plastfyldning.

Der er betændelse omkring roden på en rodbehandlet tand med krone og stift

Du har en stift i din tand for at kompensere for en manglende tandsubstans i forhold til at holde fast på kronen. Normalt omlaver man en rodbehandling oppefra, men hvis stiften fjernes, risikerer vi, at kronen mister sit hæfte og falder af. Derudover kan man også risikere at forårsage en rodfraktur ved forsøg på fjernelse af stiften. For at undgå disse risikomomenter, kan man ordne roden nedefra i stedet – også kaldet en rodspidsamputation. Se prisen i vores prisliste.

Hvad kan jeg tage af smertestillende tabletter

Smerteniveau: Anbefalede dosis:

Få smerter

 

2 panodiler (paracetamol).

 

Moderat til stærke smerter

 

600 mg ipren (er det sammen produkt som ibuprofen og ibumetin) sammen med 2 panodiler (er det samme produkt som pamol og pinex). Denne blanding må du tage hver 8. time.

Eller

400 mg ipren sammen med 2 panodiler. Denne blanding må du tage hver 6. time.

 

Meget stærke smerter

 

Dolol.

Du skal have recept på dette fra en tandlæge eller en læge.

 

Alle produkter kan købes som håndkøbsmedicin på apoteket.

Du skal passe på, at du ikke tager flere tabletter, end hvad der står anbefalet på indlægssedlen, der ligger i pakken, idet du kan risikere at belaste dine indre organer. Hvis de tabletter du tager, ikke virker godt nok, bør du skifte til nogle stærkere tabletter af en anden type.

Kontakt os hvis du har smerter fra mundhulen. Det er vigtigt at ringe så tidligt som muligt på dagen, så vi kan få fundet en tid.

FIND OS

Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning

Tlf: 86 92 24 62

info@hoerningtand.dk

Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive

Tandlægerne i Hørning