86 92 24 62 info@hoerningtand.dk

Kontakt

86 92 24 62

Tandblegning

Har du gule tænder kan vi hos Tandlægerne i Hørning hjælpe dig til en lysere nuance vha. tandblegning. Spørg din tandlæge om råd og vejledning.

Hvad er en tandblegning?

Tandblegning med blegemidler i kosmetisk øjemed er et indgreb, hvor farvestoffer i tændernes yderste lag fjernes, så tænderne lysnes.

Tandblegning må i hht. loven kun udføres med tandblegemidler, der indeholder 0,1 til max 6 % brintoverilte, og må kun udføres af tandlæger eller under dennes instruks.

Det er vanskeligt at forudse, hvor godt en tandblegning vil virke, da det er meget individuelt, hvor meget dine tænder vil lade sig blege. 

Hvornår har man brug for en tandblegning?

Hvis du synes, at du i gennem længere tid smiler mindre eller viser mindre tænder end ellers, på grund af at du synes at dine tænder er gullige, så er der måske god grund til at overveje en tandblegning.

For de fleste mennesker betyder et hvidt smil meget for både selvfølelse og selvtillid, og derfor tilbyder vi tandblegning som en del af vores kosmetiske tandbehandlinger.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld skemaet via linket og vi kontakter dig snarest.

Akutte smerter og tandblegning

Hvis du oplever smerter efter en tandblegning, bør du kontakte din tandlæge snarest. Normale symptomer er kuldeisninger og tyggeømhed. Undersøgelser viser, at man ser færre symptomer ved tygning af tyggegummi efter tandblegning.

Du kan kontakte os indenfor klinikkens åbningstid. Udenfor åbningstiden kan du kontakte os i tandlægevagten.

Indtil vi kan få hjulpet dig med dit problem, kan smerterne afhjælpes med en kombination af paracetamol og ipren. Undgå kolde væsker og syrlige produkter.

Hvordan foregår en tandblegning?

Der findes flere metoder til tandblegning, men enhver behandling tager altid udgangspunkt i en grundig undersøgelse af dit tandsæt for at afgøre, om dine tænder egner sig til blegning. Alt afhængig af dine tænder og disses farve, vil der blive lavet en plan for tandblegningen sammen med dig. Der findes klinikblegning og hjemmeblegninger.

I dagene efter en tandblegning kan dine tænder være særligt følsomme, men det vil aftage igen indenfor nogle dage. Det kan lindre på symptomerne at tygge tyggegummi uden sukker. Vi anbefaler desuden, at du ikke indtager farveholdige mad- eller drikkevarer i op til 72 timer efter din tandblegning for at undgå, at tænderne optager farven.

Yderligere information om en tandblegning

Hvad er årsagen til gule og misfarvede tænder?

Der kan være flere årsager til, at dine tænder er blevet misfarvede eller gullige. Den hyppigste er, at der sker en generel farveændring til det mørkere, som man blive ældre. Tænderne er bygget op med emalje yderst og tandbenet i tandens kerne med tandnerven allerinderst. Tandnerven vil gennem livet gradvis blive fortrænget af tandbenet, idet den gennem livet lægger flere lag på indad mod tandnerven. Idet tandbenet er meget gulligt, vil tændernes udseende med alderen blive mere gulligt.

En traumetand eller en rodbehandlet tand kan også blive mørkere end nabotænderne. De fleste former for misfarvninger kan dog afhjælpes med en tandblegning, så tænderne naturligt lysnes.

Hvor længe holder en tandblegning?

En tandblegning kan holde i nogle år. Tænderne bliver naturligt gulligere gennem livet, så den gullige farve vil gradvist vende tilbage.

Hvornår er det ikke en god ide med en tandblegning?

Det er ikke en god ide at få bleget sine tænder, hvis du kan sige ja til et af punkterne nedenfor:

  • Hvis du har sodavandsskadede tænder, hvor din emalje derfor er skadet, vil vi ikke anbefale dig en blegning
  • Du har mange fyldninger i fortænderne. Plastmaterialet vil forblive den samme farve som før en blegning. En blegning kan indebære, at dine fyldninger skal skiftes, for at opnå et pænt ensartet resultat
  • Du har en krone i fronten, og denne vil ikke blive bleget som dine naturlige tænder og skal evt udskiftes for at opnå et harmonisk udtryk
  • Stort tobaksforbrug
  • Tandkødsbetændelse
  • Parodontitis
  • Følsomme slimhinder
  • Tegn på mundhule cancer
  • Gravide og ammende
  • Personer med stort slid
FIND OS

Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning

Tlf: 86 92 24 62

info@hoerningtand.dk

Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive

Tandlægerne i Hørning

Har du flere spørgsmål til tandblegning?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vi gør meget ud af at forklare om behandlingerne, så du på bedst mulige måde, kan tage de rigtige beslutninger for dig og dine tænder.