86 92 24 62 info@hoerningtand.dk

Kontakt

86 92 24 62

Problemer med mit implantat

Har du problemer med dit implantat?

Vi har samlet de mest almindelige problemer med implantater, som forklarer, hvordan du skal forholde dig i forhold til det problem, du har, og om tilstanden er akut eller kan vente.

Kronen på implantatet føles løs

Der kan være flere årsager til at en krone, der ellers har fungeret godt, pludselig føles løs.

  • Kronedelen har løsnet sig fra implantatskruen. Din keramikkrone sidder fastmonteret på implantatskruen ved en skrueløsning eller en cementeret løsning. Ved en cementeret løsning, vil kronen gå helt løs, men ved den skruede løsning, vil skruen kunne løsne sig og bevirke at kronen vil sidde løs. Her er det vigtigt at kende til fabrikatet på implantatsystemet, idet der til hvert implantatsystem anvendes en bestemt implantatnøgle til fastspænding af kronen. Vær parat til at informere om navnet på netop dit implantatsystem.
  • Hele implantatet er gået løs. Dit implantat duer ikke mere og skal fjernes.
Jeg har ondt ved sammenbid efter jeg har fået min nye implantatkrone

Kontakt din tandlæge idet din nye krone kan være for høj. Det tager kun et kort øjeblik at pudse den til.

Jeg presser mad ned ved min nye implantatkrone

Kontroller med tandtråd om der kommer et mærkbart klik, når du presser tandtråden ned mellem tænderne. Hvis tandtråden suser ned uden modstand, er dit kontaktpunkt lavet for løst, og du bør kontakte din tandlæge for at få kigget på problemet.

Hvis du presser mad ned mellem tænder og implantat, vil der være risiko for både parodontitis (paradentose) og caries i tanden og periimplantitis ved implantatet (knoglen forsvinder omkring dit implantat). Prognosen for dit implantat vil være forringet.

Hvad kan jeg tage af smertestillende tabletter

Smerteniveau: Anbefalede dosis:

Få smerter

 

2 panodiler (paracetamol)

 

Moderat til stærke smerter

 

600 mg ipren (er det sammen produkt som ibuprofen og ibumetin) sammen med 2 panodiler (er det samme produkt som pamol og pinex). Denne blanding må du tage hver 8. time

Eller

400 mg ipren sammen med 2 panodiler. Denne blanding må du tage hver 6. time

 

Meget stærke smerter

 

Dolol

Du skal have recept på dette fra en tandlæge eller en læge

 

 

Alle produkter kan købes som håndkøbsmedicin på apoteket.

Du skal passe på, at du ikke tager flere tabletter, end hvad der står anbefalet på indlægssedlen, der ligger i pakken, idet du kan risikere at belaste dine indre organer. Hvis de tabletter du tager, ikke virker godt nok, bør du skifte til nogle stærkere tabletter af en anden type.

Kontakt os hvis du har smerter fra mundhulen. Det er vigtigt at ringe så tidligt som muligt på dagen, så vi kan få fundet en tid.

FIND OS

Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning

Tlf: 86 92 24 62

info@hoerningtand.dk

Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive

Tandlægerne i Hørning