Tandbroer
Mangler du en eller flere tænder, kan en tandbro være en god løsning for dig. Dine nabotænder til tandhullet har måske store fyldninger og får dermed gavn af at blive forstærkede
Hvad er en tandbro?
Hvis du mangler en eller flere tænder, kan en fastsiddende bro være den bedste måde at erstatte dem på, så du her får samme gode tyggefunktion, udseende og komfort, som du kender fra naturlige tænder. Tandlægerne i Hørning har en stor erfaring med brobehandlinger, der udføres med de bedste materialer og med moderne udstyr og teknikker, så vi sikrer en høj kvalitet og en lang levetid. En fastsiddende tandbro er en behandling, vi udfører for at erstatte en eller flere mistede tænder. En tandbro kan beskrives som sammenhængende kroner, der fungerer på samme måde som naturlige tænder. En tandbro består som minimum af tre sammenhængende led: et bro-led, som erstatter den manglende tand, og de to led på nabotænderne, der bærer konstruktionen.
Vores tandbroer er fremstillet af kvalitetsmaterialer og produceres på dygtige laboratorier i Danmark og i udlandet, og vi har stor erfaring med de mange kronetyper, så du altid er sikret en flot og naturtro løsning, som er skræddersyet til din tand og din situation.
Hvornår har man brug for en tandbro?
Hvis du mangler én eller flere tænder, vil en tandbro være velegnet, hvor nabotænderne/ bropillerne i forvejen har fyldninger, da disse kan forstærkes med porcelæn. Hvis nabotænderne derimod er helt intakte, altså uden fyldninger, vil det være synd at beskære disse tænder – et implantat vil her ofte være en bedre løsning som erstatning for den mistede tand.
Det er også muligt at erstatte mange mistede tænder med en tandbro, hvis et tandsæt for eksempel er svækket af parodontitis. I et sådant tilfælde kan en fuldbro skabe stabilitet og styrke til de resterende tænder. Broen fremstilles af sammenhængende porcelænskroner, så der opnås et flot og naturligt resultat, hvor det ikke kan ses, at der mangler tænder.
Skal vi kontakte dig?
Udfyld skemaet via linket og vi kontakter dig snarest.
Akutte smerter og tandbro
Det kan godt give smerter i processen med at få lavet en tandbro, men oftest klinger disse smerter af, når broen bliver sat på. Oplever du akutte smerter i forbindelse med din tandbro, bør du kontakte os indenfor åbningstid her på klinikken og udenfor åbningstid i tandlægevagten.
Indtil vi kan få hjulpet dig med dit problem, kan smerterne afhjælpes med en kombination af paracetamol og ipren.
Hvordan laves en tandbro?
Efter en grundig forundersøgelse med et røntgenbillede og en undersøgelse af tænderne, vil vi drøfte de forskellige behandlingsmuligheder med dig. De broegnede tænder skal slibes til og formes efter præcise retningslinjer, så broens styrke og retention optimeres. Der tages aftryk til brug på laboratoriet, hvor teknikeren skal lave din bro. Indtil broen er færdig og skal cementeres – der går typisk 10-14 arbejdsdage – har dine tænder en midlertidig bro på, som beskytter og fungerer i din mund. Vi er naturligvis altid meget omhyggelige med at finde den rigtige farvenuance til broen, så vi får et æstetisk flot og naturligt resultat. I forbindelse med selve påsætningen af broen, kontrollerer vi nøje funktion, farve og æstetik, hvorefter den cementeres fast til tænderne.
Ønsker du at høre mere om de forskellige behandlingsmuligheder, så er du meget velkommen til at kontakte os.
Yderligere information om en tandbro
Kan der tilstøde komplikationer, når jeg får min bro lavet?
Hvis din midlertidige bro går i stykker eller falder af, bør du straks henvende dig til os, så vi kan få en ny sat på. Bropillerne er sårbare, når de ikke har deres hætter på og kan tygges i stykker. Derudover kan bropillerne flytte sig, nu hvor de ikke bliver fastholdt af den midlertidige bro, og derved kan du risikere, at broen ikke passer til indprøvningen.
I ca. 5% af tilfældene kan tandnerven risikere at tage skade ved en brobehandling. Din tandlæge vil inden en brobehandling informere dig om prognosen på din behandling. I forundersøgelsen vil en vitalitetstestning kunne vise, om vitaliteten er nedsat, og på tænder med nedsat vitalitet vil vi ikke anbefale en bro.
Hvordan gør jeg rent omkring min nye bro?
Dine mellemrum vil være lukkede omkring din bro, og du vil ikke kunne bruge tandtråd. Derfor anbefaler vi, at du bruger flaskerensere til at rengøre omkring din bro, idet bropillernes tandsubstansen nedenfor broen, skal holdes ren. Hvis du ikke holder disse flader rene, risikerer du, at du får huller i dine bropiller og kan i værste fald både miste broen og bropillerne.
Er der garanti på min nye bro?
Ja, vi har 3 års materiale garanti på alle vores kroner og broer. Hvis du er uheldig og keramikken på broen går i stykker indenfor de 3 år, vil vi lave en ny bro til dig uden beregning.
Hvis du misligeholder din bro ved ikke at lave tilstrækkelig renhold omkring den, så der kommer huller i tandsubstansen under broen, vil broen ikke være dækket af garantien.
Garantien forudsætter, at du møder til de regelmæssige undersøgelser, som din tandlæge anbefaler.
FIND OS
Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning
Tlf: 86 92 24 62
info@hoerningtand.dk
Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive
Tandlægerne i Hørning
Har du flere spørgsmål til en tandbro?
Du er altid meget velkommen til ar kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vi gør meget ud af at forklare om behandlingerne, så du på bedst mulige måde kan tage de rigtige beslutninger for dig og dine tænder.