86 92 24 62 info@hoerningtand.dk

Kontakt

86 92 24 62

Tandkroner

Har din tand mere fyldningsmateriale end tandsubstans anbefaler vi hos Tandlægerne i Hørning, at du får lavet en forstærket løsning i form af en krone.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er den stærkeste og flotteste løsning, vi kan foretage, når en tand skal styrkes.

Vores kroner fremstilles af kvalitetsmaterialer og produceres på dygtige laboratorier i Danmark eller i udlandet, og vi har stor erfaring med de mange kronetyper, så du altid er sikret en flot og naturtro løsning, som er skræddersyet til din tand og din situation.

Hvornår har man brug for en tandkrone?

En tandkrone har til formål at redde og bevare tanden i tilfælde af, at tanden er knækket, har mere fyldningsmateriale end tandsubstans, har infraktioner (revner) eller er blevet svag og skrøbelig efter en rodbehandling. Disse tænder betegnes risikotænder og er i risiko for at knække. Den skadede tand forsynes med en individuelt fremstillet tandkrone, som omslutter tanden og herefter er med til at styrke den eksisterende tand, så både bidfunktion og udseende genoprettes.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld skemaet via linket og vi kontakter dig snarest.

Akutte smerter og tandkroner

Det kan godt give smerter i processen med at få lavet en tandkrone, men oftest klinger disse smerter af, når kronen bliver sat på. Oplever du akutte smerter i forbindelse med din tandkrone, bør du kontakte os indenfor åbningstid her på klinikken og udenfor åbningstid i tandlægevagten. 

Indtil vi kan få hjulpet dig med dit problem, kan smerterne afhjælpes med en kombination af paracetamol og ipren.

Hvordan laves en tandkrone?

Efter en grundig forundersøgelse med et røntgenbillede og en undersøgelse af tanden, vil vi drøfte de forskellige behandlingsmuligheder med dig. Den kroneegnede tand skal slibes til og formes efter præcise retningslinjer, så kronens styrke og retention optimeres. Der tages aftryk til brug på laboratoriet, hvor teknikeren skal lave din krone. Indtil kronen er færdig og skal cementeres – der går typisk 8-14 arbejdsdage – har din tand en midlertidig hætte på, som beskytter og fungerer i din mund. Vi er naturligvis altid meget omhyggelige med at finde den rigtige farvenuance til kronen, så vi får et æstetisk flot og naturligt resultat. I forbindelse med selve påsætningen af kronen, kontrollerer vi nøje funktion, farve og æstetik, hvorefter den cementeres fast til tanden.

Ønsker du at høre mere om de forskellige behandlingsmuligheder, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information om en tandkrone

Hvilke typer kroner findes der?

I dag kan kroner fremstilles i mange forskellige materialer, men af kosmetiske grunde foretrækker langt de fleste en krone lavet af keramik, der ser ud som de resterende tænder. I Tandlægerne i Hørning benytter vi bl.a. kroner lavet af fuldkeramisk materiale, hvis materiale er lige så hårdt som metal. Derved opnås der et flot kosmetisk resultat.

Til fortænder skal der laves lidt ekstra flotte kroner. Vores teknikere er dygtig til at få kronerne til at se naturlige ud. Vi anbefaler farveprøve hos vores tekniker i Aarhus, så den rigtigt farve kan rammes.

Til kindtænder kan du også overveje en krone lavet af guld, og det er muligt at lave partielle indlæg, så resttanden beskæres knapt så meget. Det er en dyrere løsning, men kvaliteten på holdbarheden og kanttilslutningen er uovertruffen.

Med udgangspunkt i dine tænders tilstand og din ønsker, vil vi vejlede dig i forhold til valg af kronetype for at sikre det optimale resultat, så du får den krone, der føles naturlig, er æstetisk korrekt og har en vedvarende holdbarhed.

Kan der tilstøde komplikationer til en kronebehandling?

I ca. 5% af tilfældene vil tandnerven tage skade ved en kronebehandling. De tænder, som vi anbefaler en kronebehandling på, er typisk tænder, der har været udsat for flere behandlinger, og som mangler tandsubstans. Disse tænder er på den ene side i stor risiko for at knække og dermed få en dårlig langtidsprognose, men på den anden side kan en kronebehandling være den sidste belastning, der får en tandnerve til at dø. Din tandlæge vil inden en kronebehandling informere dig om prognosen på din behandling. I forundersøgelse vil en vitalitetstest kunne vise, om vitaliteten er kompromitteret, og derved vil prognosen være ekstra nedsat.

Hvordan gør jeg rent omkring min krone?

Du skal børste kronen 2 gange om dagen ligesom dine andre tænder. Derudover er det godt at bruge tandtråd eller flaskerensere omkring kronen dagligt. Din tandlæge eller tandplejer vil vejlede dig i, hvad der er mest optimalt for dig at bruge.

FIND OS

Tandlægerne i Hørning
Nørre Alle 21 – 8362 Hørning

Tlf: 86 92 24 62

info@hoerningtand.dk

Gratis parkering i 3 timer – husk at sætte din P-skive

Tandlægerne i Hørning

Har du flere spørgsmål til en tandkrone?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vi gør meget ud af at forklare om behandlingerne, så du på bedst mulige måde kan tage de rigtige beslutninger for dig og dine tænder.