86 92 24 62 info@hoerningtand.dk

Kontakt

86 92 24 62

Kosmetisk behandling

Tandblegning

For de fleste mennesker betyder et hvidt smil meget for både selvfølelse og selvtillid, og derfor tilbyder vi tandblegning som en del af vores kosmetiske tandbehandlinger.

Hvad er årsagen til misfarvede eller gullige tænder?

Der kan være flere årsager til, at dine tænder er blevet misfarvede eller gullige. Den hyppigste er, at der sker en generel farveændring til det mørkere, som man bliver ældre. En traumetand eller en rodbehandlet tand kan også blive mørkere end nabotænderne. De fleste former for misfarvninger kan dog afhjælpes med en tandblegning, så tænderne naturligt lysnes.

Hvordan fungerer tandblegning?

Der findes flere metoder til tandblegning, men enhver behandling tager altid udgangspunkt i en grundig undersøgelse af dit tandsæt for at afgøre, om dine tænder egner sig til blegning. Alt afhængig af dine tænder og disses farve, vil der blive lavet en plan for tandblegningen sammen med dig. Der findes klinikblegning og hjemmeblegninger.

Efter tandblegning

I dagene efter en tandblegning kan dine tænder være særligt følsomme, men det vil aftage igen indenfor nogle dage. Det kan lindre på symptomerne at tygge tyggegummi uden sukker. Vi anbefaler desuden, at du ikke indtager farveholdige mad- eller drikkevarer i op til 72 timer efter din tandblegning for at undgå at tænderne optager farven.

 

Invisalign go

Tandretning med usynlig bøjle

Invisalign er et system, der anvendes til at rette tænder i fronten. Tænderne reguleres med en komfortabel bøjle, der udgøres af en gennemsigtig skinne. På den måde får du rettet tænder med en nærmest usynlig skinne sammenlignet med de meget tydelige togskinner kendt fra børnetandreguleringen.

Skinnen er nemlig udformet i et gennemsigtigt plast, som passer helt specifikt til dine tænder. Skinnen sidder ikke fast, men kan tages af og på, når der for eksempel skal spises, eller hvis du skal til et arrangement, hvor du ikke har lyst til at have den på.

Invisalign-systemet består af et antal af skinner, der varierer fra person til person og kan være lige fra 12 til 48 skinner. Disse skinner er alle forskellige og flytter langsomt og blidt dine tænder, således at de kommer til at være placeret som ønsket i sidste ende.

Det er meget vigtigt, du benytter skinnerne så meget som muligt, idet vi ellers ikke kan garantere det planlagte resultat. Det er vigtigt, at du er tilgængelig i hele behandlingsperioden. Skal du på ferie, passer vi det selvfølgelig ind i planen.

Efter endt behandling skal tænderne fastholdes i den nye position for ikke at falde tilbage til deres tidligere position. Dette gøres med gennemsigtige kraftige natskinner eller en retentionstråd på bagsiden af tænderne.